A „BOR A VENDÉGLÁTÁSBAN”

KÉPZÉSSOROZAT PROGRAMJA


Program


08:30

Érkezés és regisztráció

09:00

I. modul: Szőlő- és borismereti alapok

11:00

Kávészünet

11:30

II. modul + borkóstolás: Ismerkedés a képzési helyszínt adó borrégióval 6 boron keresztül

13:00

Ebédszünet

14:00

III. modul: Magyarország borrégiói, borstílusai

15:00

IV. modul: Borajánlás, borfelszolgálás, boros eszközök a vendéglátásban

16:00

Az oktatás vége

Az oktatási anyag kiterjed az alábbiakra:

  • Hazánk borvidékeinek szőlészeti-borászati jellemzőinek átfogó ismertetése (terroir, fő szőlőfajták, borstílusok, különlegességek), valamint az egyes borvidékek erősségeinek, versenyelőnyeinek, üzeneteinek bemutatása.
  • Az ismeretszerző borkóstolás alapjai (hogyan kóstoljuk és hogyan jellemezzük a borokat)
  • A bor-étel párosítás alapjai, milyen ételhez milyen bort ajánljunk – újszerű megoldások, nemzetközi és hazai trendek – a bor szerepe az egyes fogások kísérőjeként
  • A borlap tudatos kialakításának menete, a regionális/helyi borok, mint a kínálat fontos elemei
  • A borfelszolgálás alapjai, pohártan, dekantálás, borszervírozás

Oktatóink


I-III. modulok oktatói:

Dr. Konkoly Mihály

Dr. Konkoly Mihály

DipWSET nemzetközi borakadémikus

Agrárközgazdász és szőlész borász, bormarketing témakörében végzett kutatási munkájáért kapta meg a Ph.D. címet. Több mint húsz éve dolgozik a borpiacon: pincészetek értékesítését segíti, a Metropolitan Egyetemen tart borismereti kurzusokat, illetve a Borkollégiumban bor- és párlatismereti kurzusok mellett bormarketing szakterületen is tart előadásokat. Rendszeresen kérik fel a hazai szakfolyóiratok borzsűrijébe, illetve hazai és nemzetközi borversenyek állandó bírálója.

Krasznai Zsófia

Krasznai Zsófia

DipWSET nemzetközi borakadémikus

Társalapítója és tulajdonosa a MoVIN Wine Consulting Agency Kft.-nek, mely magyar borok exportjával, szakmai tanácsadással, marketinggel és borturizmussal foglalkozik. 2014 óta a WSET minősített oktatója, 2017 óta a Budapesti Metropolitan Egyetem bor és párlatismereti szakoktatója. A Nemzetközi Borakadémikusok Magyarországi Egyesületének alapítója és 2016 óta alelnöke. Meghívott szakértőként számos hazai borversenyen és borteszten vesz részt, szakmai előadásokat tart és lelkes támogatója, résztvevője izgalmas boros projekteknek.


IV. modul oktatói:

Angerman László

Angerman László

többszörös magyar sommelier bajnok

Művésznevén: Öcsi úr a budapesti 2 Michelin csillagos Onyx étterem Head Sommelier-je, RIEDEL nagykövet, friss A.S.I. Gold Diploma birtokos a Nemzetközi Sommelier Szövetség vizsgáján, rendezvényszervező, nem mellesleg óriási pezsgő, sherry és narancsbor rajongó!

Szik Mátyás

Szik Mátyás

örökös bajnok sommelier

Tréner és konzultáns az SZMsommelier márka megálmodója és tulajdonosa, a magyar minőségi vendéglátás fejlődésének és a magyar borok nemzetközi színvonalúvá válásának “nagykövete”.


Az oktatóvideók előadója:

Herczeg Ágnes

Herczeg Ágnes

DipWSET nemzetközi borakadémikus

Nemzetközi szinten is elismert borszakértő, és tanácsadó, 2019-ben elnyerte a londoni IWSC és WSET Future 50 díját, így a világ top 50 legígéretesebb borszakértői közé választották. A Lidl Magyarország, a Danubius Hotels és több magyar és külföldi borászat borstratégiai tanácsadója és márkanagykövete. A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója és az egyetem Magisztrátusának a tagja. Rendszeres előadója hazai és nemzetközi konferenciáknak, céges rendezvényeknek, valamint számos nemzetközi borverseny bírálója.

Választható helyszínek, időpontok


Felhívjuk figyelmét, hogy a járványhelyzet miatt a férőhelyek száma helyszínenként 50 főben limitált. Amennyiben a helyszín betelt, várólistára jelentkezhet az info@bor.hu emailcímen keresztül, a résztvevő nevének, vendéglátóegységének, típusának, valamint a választott képzési helyszín megjelölésével. Jelentkezésének elfogadásáról emailben értesítjük. Amennyiben az élő képzésen nem tudunk helyet biztosítani, felhívjuk figyelmét a november 4-től elérhető Oktatóvideóinkra.

Balatonfüred

2020. szeptember 29.

Anna Grand Hotel

(Betelt)

Szeged

2020. október 05.

Art Hotel

(Betelt)

Pécs

2020. október 13.

Hotel Laterum

(Betelt)

Eger

2020. október 20.

Hotel Eger& Park

(Betelt)

Sopron

2020. október 27.

Pannónia Hotel

(Betelt)

Nyíregyháza

2020. november 02.

Hunguest Hotel Sóstó

(Betelt)

Budapest

2020. november 03.

Larus Étterem és Rendezvényközpont

(Betelt)